CSS-exempel

Här får Du några konkreta exempel på css-kod (klassdefinitioner) och hur detta tar sig ut.
(Du bör använda en utökad font-familydefinition jämfört med exemplen nedan, för att vara säker på att läsarens dator har ett passande teckensnitt, ex: font-family: Verdana,Geneva,Arial,Helvetica;)

pt-definierade stilmallar ger texten olika storlek i olika datormiljöer.
px-definierade får i princip lika utseende i alla miljöer.

.stilMall1 { font-family: Verdana; font-size: 10pt}
Hej på dej!

.stilMall2 { font-family: Verdana; font-size: 10px}
Hej på dej!

.stilMall3 { font-family: Verdana; font-size: 14pt}
Hej på dej!

.stilMall4 { font-family: Verdana; font-size: 14px}
Hej på dej!

.stilMall5 { font-family: Verdana; font-size: 24pt}
Hej på dej!

.stilMall6 { font-family: Verdana; font-size: 24px}
Hej på dej!

Info och support

Annan information om CSS (Cascading Style Sheets) finns i mängder på nätet, ex-vis på "HTML-gurun" Annica Tigers webb.

CSS-problem vid utskrift från Netscape i Windows.

Läs mer här!