Windows-simulering av teckensnitt

Nedanstående tabeller är till för att ge Mac-baserade kreatörer en uppfattning om ungefär vilka punktstorlekar olika pixelvärden motsvarar och hur dessa uppfattas på en Windows-maskin.
Sidan kommer alltså inte till sin rätt i Windows-miljö. (Högra och vänstra spalten ser likadana ut).

Punkt- storlek Ser ut så här på Mac Ser ut så här på PC
8 pt Hej på dej! Hej på dej!
9 pt Hej på dej! Hej på dej!
10 pt Hej på dej! Hej på dej!
12 pt Hej på dej! Hej på dej!
14 pt Hej på dej! Hej på dej!
24 pt Hej på dej! Hej på d

Punktstorlekar på Macen:

På Macen är punkt-storleken (pt) vid skärmvisning lika med pixel-storleken (px). Se nedanstående tabell och jämför gärna exemplen med vänstra spalten ovan.

För att simulera Använd Exempel
8 pt 8 px Hej på dej!
9 pt 9 px Hej på dej!
10 pt 10 px Hej på dej!
12 pt 12 px Hej på dej!
14 pt 14 px Hej på dej!
24 pt 24 px Hej på dej!